Milieu

Milieuzorg

Mede dankzij het constant investeren in hoogtechnologisch materiaal kunnen wij, naast het sneller en kwalitatiever produceren, ook de nodige aandacht besteden aan milieu en duurzaamheid. Dit komt tot uiting in volgende toepassingen:

- Alcoholarm drukkken

- gebruik van vegetale inkten

- gebruik van FSC® gecertificeerd papier

- Colormanagement en rechtstreekse aansturing (vanuit de prepress) van de inktgeving van de drukpersen.
  Dit beperkt het aantal (verloren) inschietvellen.

- gebruik van procesloze CTP platen zonder chemische producten.

- gescheiden ophaling en verwerking van oud-papier en grafisch afval.

- aankoop van producten in grote herbruikbare metalen vaten (200L)

 

Sonora

SONORA XP THERMISCHE PROCESLOZE PLATEN

De generatie Sonora

Sinds haar introductie in 2006 zijn deze platen het neusje van de zalm op het gebied van drukplaten zonder ontwikkeling. Vandaag treedt een nieuwe generatie in haar voetsporen: de Sonora XP. Met de lancering van de Sonora XP bepaalt Kodak een nieuwe norm in de markt van de digitale drukplaten.

De Kodak Sonora XP-platen worden direct op de pers ontwikkeld en maken elke voorafgaande ontwikkeling overbodig. Dat bespaart de gebruiker kosten zoals aankoop en onderhoud van een processor, water en elektriciteit, de aankoop, opslag en verwijdering van chemische producten. De Sonora XP-platen moeten niet meer worden gespoeld, gereinigd of gegommeerd.

Dankzij de verkorting van het voorbereidingsproces zijn de Sonora XP-platen ideaal voor kleine en snelle oplagen omdat ze zowel de productiviteit als het rendement van de installaties verhogen.

De Sonora XP-platen bieden dezelfde voordelen op het gebied van kwaliteit, resolutie, precisie, betrouwbaarheid en reproduceerbaarheid als de thermische platen van Kodak.

De nieuwe platen zijn bovendien milieuvriendelijk en goedkoop. Aangezien er geen chemisch afval wordt geproduceerd, hoeft de gebruiker geen rekening meer te houden met een groot aantal voorbereidings-, behandelings- en verwijderingsprocedures.

FSC

Als één van de eerste drukkerijen in België waren wij FSC-gecertificeerd.

FSC is een label of keurmerk op een papierproduct dat aangeeft dat een product afkomstig is uit een verantwoord beheerd bos.

Het FSC label garandeert de verantwoorde oorsprong omdat niet enkel het bos van oorsprong wordt gecontroleerd, maar ook de hele handelsketen tot bij de eindconsument.

Als klant krijgt u dan de garantie: dit product is afkomstig uit een goed beheerd, FSC gecertificeerd bos.

Lees meer